När golf är som bäst

Halmstad är en av landets golftätaste städer. Milda vintrar och tidiga vårar ger dig en lång golfsäsong, och har du tur kan du spela golf så när som hela året runt.

Staden har alltid varit ett populärt resmål för golfare, oavsett skicklighet eller handicap. Landskapet erbjuder en stor variation och möjlighet till vackra naturupplevelser genom banor av skiftande karaktär. Med några av landets mest populära golfbanor, bokstavligt talat inpå knutarna, är Tylebäck ett Mekka för alla golfintresserade.

Halmstad har numera äran att även kallas Golfhuvudstaden och med Tylebäcks läge i vackra Tylösand har vi närhet till några av landets finaste banor.

Vår närmsta golfgranne är Halmstad Golfklubb och endast några få minuter längre bort finner du Ringenäs, Haverdal och Holm. Alla med väldesignade 18 hålsbanor som utmanar även de bästa spelare. Om du önskar prova på lite kortare hål i vårt område rekommenderar vi varmt Vilshärads Golfbana samt VW Halmstads Golfarena.

Tylebäck är det perfekta alternativet när du söker golfspel på fantastiska banor i kombination med avkopplande boende. Ta med dig vänner, arbetskamrater, familjen eller kom själv för några sköna dagar med riktigt rogivande golf.

Skapa ditt eget golfpaket Golfboll

På Tylebäck erbjuder vi boende i form av trevliga hotellrum men även vandrarhemsrum och stugor. Våra hotellrum byggdes 2001 och 2013  samt hotellhus 2007 men vid det senare tillfället hade vi sällskap i lite extra åtanke. Vi valde att placera fyra hotellrum (alla med eget badrum) i direkt anslutning ett gemensamt allrum/kök. Med denna möjlighet kan man bo upp till åtta gäster i samma hus. Vi erbjuder även 16 rum av  2* standard som  består av två bekväma sängar, wc & handfat. Dusch finns i korridoren.

Tylebäck Hotellrum

 Kök & Allrum i Parhus

Välj det boende som passar dig bäst! Parhus med hotellrum, Classic rum eller Superior?  Kontakta oss gärna för offert om ni planerar ett arrangemang för ett större sällskap.

HAVERDALS GK  

Här går hålen delvis i öppen terräng, delvis i skogsmiljö. Vinden är alltid en faktor att räkna med på Haverdal. Underlaget är det bästa tänkbara – sandjord. Banan är mycket lätt kuperad, vilket innebär att du kan lägga dina krafter på spelet, inte på förflyttningarna mellan slagen!

HOLMS GK

Klubben har de senaste åren satsat på att helrenovera alla greenområdena samt klubbhusområde och restaurang som gör Holm klart värt ett besök!  Banan ligger i vackert halländskt jordbrukslandskap med spännande greener och få banor kan skryta om så generösa fairways som här! Men tro för den skull inte att det blir en enkel match!

HALMSTAD GK

Vill du spela golf på Halmstad GK - rankad som en av Sveriges absolut bästa golfanläggningar! En spännande park- & skogsbana som utmanar de flesta!

Tylebäck kan inte garantera starttid på Halmstad GK och tidsbokning kan ske tidigast kl:08.00, två dagar innan speldag. Det går dock att förboka spel mot en avgift som varierar. Denna återbetalas ej vid avbokning.

Handicapkrav: juni, juli & augusti, Norra – 24,0 herrar/32,0 damer och Södra 36,0

För lokala regler se HGK’s hemsida www.hgk.se

RINGENÄS GK

En bana som är uppskattad av alla typer av golfare. Eftersom den inte är så lång trivs medelgolfare här men den till synes enkla banan ställer ofta till det för elitgolfare med - vilket ger dem den utmaning de söker. Med fantastiska vyer där 21 av 27 hål har havsutsikt erbjuds spel bland vinpinade tallar, lövskog och tall.

KORTHÅLSBANOR & TRÄNING

VILSHÄRADS GOLFBANA 

Sveriges första pay and play, etablerad 1990. Halmstads enda seasidebana. Vilshärads korthålsbana ligger alldeles vid havet i en helt underbar miljö några kilometer norr om Halmstad & Tylösand intill Vilshärads långgrunda sandstrand. Banan är öppen året runt och spelas alltid på ordinarie greener

VW HALMSTAD GOLFARENA

Till Volkswagen Golfarena är du välkommen oavsett om du är proffs eller aldrig har provat golf förut. Kanske blir ert besök starten på ett livslångt golfintresse? Här möter du förutsättningar för att träna golf på ett effektivt och stimulerande sätt på en träningsanläggning där du hittar allt och lite till. Det ser till och med ut som på en golfbana och varför skulle det inte göra det?

För mer information se www.golfarenan.se

Med önskan om en fantastisk dag på banan!

 

 Till toppen