Våra ägare 

Försvarsutbildarna i Halland är en frivilligorganisation och drivs som en ideell förening. Deras huvuduppgift är att erbjuda utbildning som tillgodoser både Försvarsmaktens och samhällets behov av kompetensutveckling och redan från start var Tylebäck med sin unika miljö en populär anläggning för dessa ändamål.

Kurser har bedrivits på området sedan början av 1900-talet då förläggningen mestadels bestod av tält. Efter några år utökades utbudet med vandrarhem och på 1980-talet byggdes 16 bekväma dubbelrum, alla med egen toalett & handfat. I början av 2000-talet förverkligade ägarna det första steget i att visa upp Tylebäcks enastående potential för civila gäster genom att utveckla kursgården med 24 moderna hotellrum och tre nya konferenslokaler.  Denna satsning var början till den konferensanläggning Tylebäck nu är som består av 69 moderna twinrum, tio flexibla och välproportionerade konferenslokaler samt ytterligare fem mindre mötesrum.

Gula Villan,  vandrarhem Tylebäck

Om oss

Konferens = en väl förberedd sammankomst för föredrag och diskussioner.

Värdskap = konsten att få människor att känna sig välkomna

Vår del i ert arrangemang är att underlätta planeringen av er vistelse hos oss så att ni kan fokusera på att effektivt arbeta tillsammans. Vi strävar efter att vara flexibla, lyhörda och erbjuda en unik avslappnad miljö med hög servicenivå. Det Goda Värdskapet ser vi som ett naturligt inslag i vår vardag.

Tylebäck är en konferensanläggning som ligger vackert inbäddad i Tylösands strandskog med endast ett stenkast från Kattegatts salta bad. Vi erbjuder moderna hotellrum alla med egen uteplats och flexibla konferenslokaler där allt från mässor, möten och orkesterövningar kan genomföras.

Vår vackra natur lämpar sig för rofyllda promenader utmed Prins Bertils stig, fågelskådning vid Nyrebäckens dalgång eller ett avslappnat möte på en av våra terrasser.

Varmt välkommen till Tylebäck!

Om ni vill besöka andra anläggningar ägda av Försvarsutbildarna runt om i Sverige, rekommenderar vi med glädje våra kollegor i Skåne, på Fårö, i Roslagen och Jämtland. Unika upplevelser för alla!

www.falsterbokursgard.com - En mötesplats med havet som granne

www.farokursgard.se - Njut av långsträckta sandstränder som gjorda för bad, trollska raukar, fantasieggande vindpinande tallar och en blomsterprakt som söker sin like

www.forsvarsutbildarna.se/vaddo - I Roslagens famn på den blommande ö

www.campann.se - Belägen i sagolikt vacker natur några mil från Åre mot Norska gränsen